Viscum.dk hovedindex ---------------------------------------Passiflora hybridisering -----------------------------------------------Oprettet marts 2011

X
Passiflora racemosa
Passiflora caerulea

--------------------------------------------------------------F1 hybrid
Der optræder ofte hybrider i naturen, men endnu flere er frembragt af samlere og i gartnerier. Det er dog ikke alle arter, der lader sig krydse.

Passiflora caerulea er siden 1819 ofte krydset med P. racemosa. Hybriden P. caerulea 'Constance Eliott' har helt hvide blomster og er lige så frostresistent som hovedarten. P. caerulea krydser også med P. quadrangularis samt adskillige andre arter.

Manuel bestøvning bør ske kort efter, at griflerne i den nyudsprungne blomst begynder at bøje sig mod coronaen. På det tidspunkt er støvfangene mest modtagelige.

Billederne viser en F1 hybrid mellem Passiflora racemosa og P. caerulea. De grønne støvfang er en karakter fælles med P. racemosa, men ellers synes gener fra P. caerulea at komme mest til udtryk.


Peg på billedet t.v. og se de uregelmæssigt forløbende indre corona kranse på forstørrelsen.- Alle fotos: H. S. Heide-Jørgensen

----------------------------------------------------Retur til Introduktionssiden